VAN / TUŞBA - ALABAYIR İLKOKULU

Nis

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmen ve personelimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. 12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızı kutluyor, İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif ERSOY' u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Tuşba  İlçesi 6. Jandarma Trafik Timi Komutanlığı ekiplerince öğrencilerimize  trafik güvenliği eğitimi verildi. Trafik bilincini oluşturmak amacıyla verilen eğitim kapsamında öğrencilerimize genel trafik kuralları, emniyet kemerinin kullanımı ve önemi, karşıdan karşıya güvenli geçiş kuralları, trafik işaretleri, trafik ışık kuralları  okul servis araçlarına binme ve inme kuralları,  yayaların ve yolcuların araçlarda ve yaya yolunda hareket tarzı, yaya ve okul geçidi kullanımının önemi gibi  konularda trafik güvenliği eğitimi verildi.

Geleceğin sürücü adayları olan çocuklarımızın farkındalık sahibi, bilinçli bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla okulumuzda 28/02/2024 tarihinde saat 10.00'da Deprem Tatbikatı yapıldı. Önce bütün öğrencilerimize deprem ile ilgili bilgilendirici bir video izletildi. Siren sesi ile birlikte “Çök, Kapan, Tutun”  hareketi yapılarak ardından binanın tahliyesi prova edildi. "Doğal afetlere karşı sivil savunmaya her zaman destek olmalı" bilinciyle yapmış olduğumuz tatbikat Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

Ekm

Okulumuz Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı öğretmen ve öğrencilerimizin birbirinden güzel etkinlikleriyle şenlik havasında kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.